AMSTERDAM - Steeds meer informatie over het medewerkersbeleid bij American Apparel wordt openbaar gemaakt door werknemers van de kledingketen. Nu blijkt dat werknemers die eenmaal zijn aangenomen op grond van hun foto, zich aan een beleid omtrent hun uiterlijk moeten houden.

American Apparel zou namelijk een handleiding hebben die erg nauwkeurig voorschrijft hoe medewerkers van de kledingketen eruit moeten zien, meldt de website Gawker.

Het bedrijf wil dat haar medewerkers een natuurlijke look hebben.

Glittertjes

Zo mogen vrouwen alleen rouge dragen als hier geen glittertjes of andere reflecterende bestandsdelen in zitten.

Vloeibare foundation is verboden, concealer om kringen onder de ogen weg te werken mag weer wel. Lipgloss mag niet te glimmend zijn.

Klontjes

Eyeliner, oogpotlood en oogschaduw zijn verboden, zo schrijft de handleiding volgens de website voor. Mascara mag, maar zonder klontjes en alleen in een natuurlijke kleur. De wenkbrauwen mogen niet zichtbaar geëpileerd zijn en niet worden geverfd.

Indien de werkneemster een wenkbrauwpotlood gebruikt, mag dit alleen in een tint zijn die past bij de haarkleur of de gelaatskleur van de medewerker.

Haar mag niet geverfd worden en föhnen wordt ten strengste afgeraden, omdat het het haar kan beschadigen.

Foto's

Eerder werd al bekend dat American Apparrel in Amerika nieuwe werknemers aanneemt op grond van een foto en dat bestaande werknemers ontslagen zijn vanwege hun uiterlijk.

Om misverstanden te voorkomen heeft het management ook bij de handleiding voor het uiterlijk foto’s bijgevoegd.

De handleiding