AMSTERDAM - Mensen uit Groot-Brittannië zijn de slechtst geklede toeristen van Europa. Duitsers staan op de tweede plek. Italianen, Fransen en Spanjaarden zijn het toonbeeld van elegantie op vakantie, zo blijkt uit een onderzoek van reiswebsite TripAdvisor.

2.717 Europeanen die een reisje in mei maakten, vulden de enquête in.

Ook al staan Britten bekend om kledingclichés als witte sokken in sandalen, 36 procent van de Britse respondenten zegt moeite te doen er een beetje leuk uit te zien op vakantie.

Toch hebben andere Europeanen daar blijkbaar een afwijkende mening over, gezien de Britten uit de bus kwamen als slechts geklede toeristen.

Werk

Naast een studie naar vakantiekleding, heeft de website ook onderzocht hoe goed Europeanen zich op vakantie kunnen ontspannen en hun werk achter zich kunnen laten.

De Fransen kunnen het minst goed zonder hun baan. Maar liefst 87 procent geeft toe zijn of haar werkgerelateerde e-mails te lezen tijdens vakantie. De Britten kunnen het best hun werktaken achter zich laten, slechts 25% zegt zich op vakantie druk te maken om zijn of haar baan.

Taal

Ook het leren van de buitenlandse taal kwam in het onderzoek aan bod. 93 procent van de Britten doet op vakantie een poging om enkele woordjes in de plaatselijke taal te leren. 20 procent van de Fransen geeft toe zich hier niet voor in te spannen.