AMSTERDAM - De geruchten die al sinds maart in de modewereld gonzen, zijn bevestigd. Lara Stone is het nieuwe gezicht van Calvin Klein. En dat is balen voor andere modemerken, want Lara zal haar goede looks enkel inzetten voor dit Amerikaanse label.

Inmiddels zijn de eerste foto's van de Nederlandse Lara voor het topmerk openbaar gemaakt.

De in Mierlo opgegroeide blondine is exclusief door Calvin Klein geboekt voor de najaarscollectie, meldt de Britse Elle. Dat betekent dat Lara niet te zien zal zijn in najaarscampagnes van andere merken.

Alle lijnen

Calvin Klein is zo content met Lara als nieuwe aanwinst, dat het topmodel alle lijnen van het merk gaat vertegenwoordigen.

Zo is ze in de herfst en winter van 2010 niet alleen het gezicht van de Calvin Klein Collection, maar staat ze ook model ook voor de najaarscollecties van Calvin Klein Jeans en van CK Calvin Klein.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Calvin Klein dat het Amerikaanse merk een model voor alle collecties uitkiest. Zelfs Lara's voorgangers Kate Moss, Christy Turlington en Natalia Vodianova mochten niet alle lijnen van Calvin Klein aanprijzen.

Oude bekende

Lara Stone is geen onbekende van het Amerikaanse modehuis. De 27-jarige schoonheid liep in de voorjaarshow van 2007 de Calvin Klein Collection Show.

Daarnaast was ze in het najaar van 2007 het gezicht van Calvin Klein Jeans en in het najaar van 2008 het gezicht van de Calvin Klein Beauty campagne.

Bekijk foto's.