AMSTERDAM - Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Druiven.

Met de zomer in aantocht zul je dit ingrediënt vast veel tegenkomen, gezien het wordt gebruikt in mening verstevigend of anti-cellulite product voor het lichaam: druiven(pit) extract.

Extract van druiven en druivenpitten, of het label terug te vinden als Vitis Vinifera (seed) extract, kom je tegen in een breed scala aan beautyproducten, van anti-veroudering gezichtscrème tot anti-cellulite lotion.

Naast verwerking in crèmes en lotions is druivenpitolie ook prima puur te gebruiken.

Anti-oxidanten

Druiven bevatten veel anti-oxidanten: het zou – voor inwendige consumptie - zelfs sterkere anti-oxiderende eigenschappen hebben dan groene thee en blauwe bessen.

Anti-oxidanten zijn ook nuttig voor de huid en beschermen haar indirect tegen veroudering omdat ze huidbeschadiging door vrije radicalen tegengaan.

Rimpels

Ook worden aan druiven(pit)extract ook verstevigende en vochtafdrijvende eigenschappen toegekend en zou het de wondheling bevorderen.

Daarnaast zou het helpen rimpels te voorkomen en verbeteren. Dit mede vanwege de potentie van druiven- en druivenpitextract om vetcellen te beschermen tegen oxidatie.

Hoewel veel claims (nog) niet zij hard gemaakt door middel van degelijke onderzoeken, biedt de druif sowieso voordelen die nuttig zijn voor de huid verzorging, waarvan de anti-oxiderende werking, dankzij onder andere het bestanddeel proanthocyanidin, waarschijnlijk de meest waardevolle is voor de huid.

De gezondheidsrisico's van dit eetbare ingrediënt zijn te verwaarlozen en het kan gebruikt worden voor alle huidtypen.

Producten met druiven(pit)extracten, gerecenseerd op Cosmopinie:

Garnier Essentials Tonic met vitaminen & druivenwater – beoordeling: 4.3 uit 5

Kneipp Cellulite Actief Kuur huidolie –
beoordeling: 3.6 uit 5

Yves Rocher Hydraterend Druiven masker –
beoordeling: 3.6 uit 5

NYX Mega Shine Goddess Lipgloss – beoordeling: 4.3 uit 5