AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor Sex and the City, die opnieuw de mode inspireert.

In de aanloop naar de première werd door fashion insiders al wild gespeculeerd over de allesomvattende mode die Sex and the City altijd met zich meebrengt.

De trailer onthulde al wat over-the-top outfits in Abu Dhabi en de filmposter van Carrie in een witte jurk en metallic zonnebril deed menig fashionista naar de brillenwinkel rennen.

Inspirerend

Met het uitkomen van de film lijkt ook de mode weer even extra te leven onder vrouwen van alle leeftijden.

Het grote scala aan designer kleding en schoenen maken daar een groot deel van uit, maar juist de onverwachte combinaties en accessoires maken de looks van de dames zo bijzonder en inspirerend.

Styliste Patricia Field gaf al eerder aan haar inspiratie te halen uit de luxe 10-sterren droomtrip naar Abu Dhabi waarbij de hoofdrolspeelsters voor hun kast moeten hebben gestaan denkend: wat draag ik in de woestijn?

Alladin

Zij beschreef de stijl uit de film als Hollywood meets Alladin en het vliegend tapijt. Buiten de vele jumpsuits, harembroeken en felgekleurde jurkjes met ruches die de film rijk zijn, zijn de vier trendsetters te zien in verschillende stukken die nu al nieuwe trends beginnen te vormen.

De zogeheten ‘cut-out’ trend was vooralsnog alleen groot in badmode, maar wordt in de vorm van een ‘Little Black Dress’ heel stijlvol gedragen door Samantha. Ook de maxi dress met opengewerkte details gaat naar verwachting een trend vormen.

Harembroek

De harembroek is al seizoenen lang populair, maar breekt nooit helemaal door. Samantha laat in een exemplaar met goudkleurige pailletten zien dat dit model broek een fantastische toevoeging aan een garderobe is, leeftijd speelt hierin geen rol.

Carrie ging in een chique maxi taillerok met veel volume naar de lokale markt en droeg er een Dior top bij om een casual accent toe te voegen. Ook de accessoires van Mrs. Preston deden weer het nodige stof opwaaien.

Op het verlanglijstje van menig fashionista staat vanaf vorige week een tulband, zonnebril op stokje en brede haarband met een shawltje eronder.

Sex and the City 2 brengt meer dan voldoende inspiratie voor een warme zomer, maar als de dames één ding overbrengen dan is het dat eigen smaak het belangrijkst is en dat deze duidelijk niet aan leeftijd is gebonden.

Trend report: Sex and the City