AMSTERDAM - Een grote neus of dikke billen zouden goed zijn voor de gezondheid. Dit blijkt uit studies van onder andere de Universiteit van Harvard, het Amerikaanse Genootschap van Plastisch Chirurgen en een onderzoeksteam van King’s College in Londen.

Zo ademt een grote neus 7 procent minder stofjes en bacteriën in, en kan een flinke gok zo de symptomen van hooikoorts flink verminderen.

Het reukorgaan is namelijk een van de belangrijkste routes waardoor infecties het lichaam binnen komen.

Dijen

Dikke dijen kunnen de levensduur van de mens verhogen. Ze zorgen voor een kleinere kans op hart- en vaatziektes en kunnen zo een vroegtijdige dood voorkomen.

Smallere dijen zouden minder spiermassa hebben door te weinig lichamelijke beweging, daardoor kan het lichaam in een minder goede conditie verkeren.

Billen

Ook dikke billen zijn niet altijd een minpunt, mensen met veel bilvet hebben een kleinere kans op diabetes dan mensen met een klein achterwerk.

Een dikke buik is in tegenstelling tot flinke dijen veel minder gezond. Buikvet verhoogt juist de kans op hart- en vaatziekten.

Borsten

Kleine borsten zijn ook geen minpunt. Het was al bekend dat vrouwen met een kleine boezem minder last hebben van rugpijn, maar nu blijkt ook dat kleine borsten gevoeliger zijn dan grote borsten, wat een prettig voordeel kan opleveren tijdens seks.

Bekijk de complete lijst met gezonde uiterlijke minpunjes hier.