AMSTERDAM - Modemerk Yves Saint Laurent presenteert deze week de Resort Collectie voor 2011. Ontwerper Stefano Pilati heeft zich laten inspireren door de ontwerpen die wijlen Yves Saint Laurent voor het modehuis maakte.

Dit meldt Womens Wear Daily, die een preview van de collectie kreeg.

Pilati beseft dat de ontwerpen van Yves Saint Laurent zo toonaangevend zijn geweest dat hij niet anders kon dan in het archief van het modehuis duiken voor deze collectie.

Oude collecties

Zo heeft hij verschillende patronen uit oude collecties gehaald en deze samengevoegd tot één motief. Ook heeft hij het toonaangevende A-silhouet weer nieuw leven ingeblazen.

De kleding in de Resort Collectie is klassiek maar heeft ook een stoere draai gekregen, meldt de site. Zo hebben de kledingstukken intense kleuren en ligt het accent op de taille. Bij veel ontwerpen wordt deze ingesnoerd door een tailleriem.

Resort shows

Resort Shows zijn ontstaan in de Verenigde Staten. Oorspronkelijk waren deze collecties bedoeld voor rijke klanten die in de winter op vakantie gingen naar de zon.

Grote merken presenteren hun resort collecties vaak tussen twee modeweken in. Yves Saint Laurent brengt de presentatie donderdag op de Franse Ambassade in New York.