AMSTERDAM - Het Italiaanse modehuis Missoni heeft haar Resort Collectie voor 2011 gepresenteerd. Deze collectie neemt de modeliefhebber mee naar Afrika.

De Resort Collectie wordt door modehuizen vaak als extra show tussen de halfjaarlijkse modeweken gepresenteerd.

Missoni liet dit keer een collectie zien vol met motiefjes, prints en accessoires in een uitgebreid kleurenpalet, zo meldt WWD. De collectie is op Afrika geinspireerd.

Zigzag

Ontwerpster Angela Missoni beschrijft de Resort collectie als "Sterk, met veel karakter en kleuren”. Ook komt het herkenbare zigzagpatroon overal in terug.

Het silhouet van de kledingstukken doet denken aan de mode van de jaren ’60. Lange halter jurken, korte A-lijn jurkjes, gebreide broekpakken en lange vesten boven driekwart broeken voeren de boventoon.

Een zomers gevoel wordt in de nieuwe zomercollectie gecreëerd door grote flaphoeden, bandanas en armen vol felgekleurde armbanden.

Missoni

Missoni staat bekend om het unieke breiwerk, uitgevoerd in verschillende stoffen en kleuren. Sinds 1998 is Angela Missoni ontwerpster voor het label en heeft ze al vele collecties op haar naam staan.

Bekijk foto's