Eigenlijk wilde ik helemaal niet naar de première van Sex and the City 2. Ik ben niet zo’n enorme fan van SATC, ik heb de serie nooit gevolgd. Af en toe keek ik wel eens een aflevering, omdat er dan toevallig een vriend van me in speelde. Dat was natuurlijk leuk om te zien, maar verder heb ik er simpelweg weinig mee.

Tóch ging ik deze keer overstag. Een vriendin van me wilde heel graag naar de tweede film van de populaire serie. Nu had ik een uitnodiging voor de première van deze film liggen, en na afloop was er ook nog een leuk diner in de Monkey Bar. Dus, ach… waarom niet? Ik besloot naar de première van Sex and the City 2 te gaan… en wat een happening!

Toen we eenmaal langs de paparazzi waren zaten we al snel met popcorn op schoot klaar voor de film. Iemand kondigde aan dat het een lange zit zou worden, Sex and the City 2 duurt 2 uur en 27 minuten!

De film gaat hoofdzakelijk over de groep vriendinnen die nu een stukje ouder zijn. Relaties, huwelijken, Samantha’s menopauze en haar gevecht om haar sex drive te behouden… Een leuke film, maar liever had ik ‘m een uurtje korter gehad. Hij is soms erg grappig, een echte chick film. Er waren momenten dat ik flink moest lachen, vooral Kim Cattrall is enorm grappig!

De film is daarnaast één grote verkleedpartij, elk moment worden er weer nieuwe outfits aangedaan. Of de dames nu wakker worden of op reis zijn... Met Sarah Jessica Parker heb ik trouwens wel al altijd enorme moeite gehad. Ik krijg bij haar het gevoel dat ze eigenlijk een man is met hele hoge hakken aan. Wel een goeie smaak in hakken, trouwens!

Wat we niet moeten vergeten is dat deze serie en de eerste film een enorme impact in Amerika hebben gehad. Merken zoals Manolo Blahnik, die vóór Sex and the City alleen bekend waren bij een bepaalde groep, werden ineens wereldberoemde namen. Daarnaast was de serie een enorm risico voor de Amerikaanse televisie. Er wordt openlijk over seks gesproken, iets waar de doorsnee Amerikaan nogal wat moeite mee heeft. Maar in deze meidenserie over de ins en outs van Manhattan, is niets te gek. Sex and the City 2 zorgde al met al dan ook voor een leuke night out in New York!

Frederique