HOOFDDORP - Sanoma Uitgevers komt met een glossy die zich richt op natuurlijke schoonheid en waar niet in is gephotoshopt. De eenmalige uitgave heet MissREAL en ligt vanaf 16 juni in de winkels.

Bedenkster van het blad is de 21-jarige Kim Out, een van de vijf winnaars van de jongerenwedstrijd Create Your World.

De uitgever noemt het blad een unieke glossy over échte schoonheid en over échte vrouwen. "Schoonheid gaat veel verder dan de perfecte vrouw uit wie alle leven is gephotoshopt", schrijft Out in haar editorial.

Echtheid

"Dáárover wilde ik een glossy tijdschrift maken. MissREAL staat voor echtheid. Voor een goed zelfbeeld dat voortkomt uit jezelf en niet uit wat anderen van je verwachten. Het tijdschrift benadrukt de kracht van het individu en viert de diversiteit in onze maatschappij", aldus hoofdredacteur Out.

Create Your World

Kim Out (video) was een van de vijf winnaars van Create Your World, een wedstrijd waarin jongeren werden uitgedaagd hun droom waar te maken.

Create Your World was onderdeel van het evenement Your World vorig jaar in Rotterdam. De Maasstad was toen Europees Jongerenhoofdstad.

Tijdschriftenprofessionals hebben onder leiding van hoofdredacteur Muriel Oonincx, Kim bijgestaan bij het realiseren van haar droom. Ook Achmea heeft aan de totstandkoming bijgedragen.

Eetstoornis

"Voor alle duidelijkheid", schrijft Kim, "er is niets mis mee om er leuk uit te zien. Ik hou van make-up en nieuwe hakken maken me blij, maar je moet er niet door geleefd worden."

"Ik weet uit ervaring maar al te goed waar ik het over heb want bij mij hoort ook een eetstoornis", vervolgt Kim. "Ik wil niet aan een schoonheidsideaal, inclusief het ‘perfecte leven’, voldoen maar het kost me elke dag moeite me daaraan te houden. MissREAL helpt me daarbij."

Positief

De 124 pagina’s dikke lifestyle glossy richt zich op vrouwen van 17 tot 30 jaar en besteedt aandacht aan psyche, mode, kunst en maatschappelijke thema’s.

Out: "MissREAL is positief, soms confronterend en laat de realiteit en diversiteit zien in de maatschappij. Een lifestyle glossy met boeiende reportages, humor en diepgang. De mode is anders en verrassend, echt maar vooral ook mooi. MissREAL biedt nieuwe inzichten en inspiratie. Een styleguide die laat zien dat schoonheid niet in één beeld te vangen is."

Sanoma Uitgevers is tevens uitgever van NU.nl.