AMSTERDAM - De bekende Britse schoenontwerper Terry de Havilland heeft een Achievement Award bij de Drapers Footwear Awards in Londen in de wacht gesleept. De ontwerper heeft sinds de jaren '70 veel bekende fans.

De Havilland begon in de jaren ’70 met het ontwerpen van schoeisel. Hij verkocht de schoenen in zijn winkel aan de Londense King’s Road. Fans van zijn werk waren onder anderen Bianca Jagger, Elton John en Shirley Bassey.

Populaire modellen waren destijds de opvallende slangenleren sleehakken en zijn laarzen met platformzolen in de meest opvallende neonkleuren, meldt de Britse Telegraph.

Kate Moss

De schoenontwerper mag onder anderen Kate Moss, Sienna Miller, Naomi Campbell en Cheryl Cole tot zijn clientèle rekenen.

Ook ontwierp hij het schoeisel voor de show van Alexander McQueen in 1992. Daarnaast maakte hij schoenen voor Angelina Jolies rol Lara Croft in Tombraider.

Ready-to-wear

De 71-jarige schoenontwerper is al met zijn vak bezig sinds hij 5 jaar was. Toen hielp hij mee in de zaak van zijn familie, Waverly Shoes.

Momenteel werkt de Havilland aan een speciale collectie op maat gemaakte schoenen en heeft hij recent een nieuwe ready-to-wear lijn gelanceerd.