AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor stranden en palmbomen die de mode sieren.

Het paradijs is nooit dichterbij geweest: uitgebreide prints van verlaten stranden en adembenemende azuurblauwe wateren sieren tops, rokken, jurkjes en tassen.

Miuccia Prada liet op de catwalk al zien hoe het moest met haar “business to beach” collectie. Zijden tops en jassen in chique kleuren met prints van strand, zee en zonnende mensen met parasols fladderden rond de lichamen van de modellen.

Furstenberg

Diane von Furstenberg ging zelfs een stapje verder, zij had buiten haar collectie om zelf ook een rok aan met palmbomen in zonsondergang tinten oranje, rood, geel en zwart.

Het Belgische Maison Martin Margiela showde papieren jurken en beenwarmers met hyperrealistische afbeeldingen van screensaver-achtige onbewoonde eilanden.

Deze kunstige kledingstukken hadden in de verte iets weg van omgewikkelde posters, en hebben dan ook veel kritiek gekregen.Wel laat Margiela zien hoe de ultieme bounty kleuren met elkaar gecombineerd worden.

Williamson

Matthew Williamson (bij het grote publiek bekend vanwege een samenwerking met modeketen H&M) liet zien dat palmbomen het toonbeeld van chique kunnen zijn met een metallic jurk met daarop in kraaltjes gevormde palmen.

Bounty prints zijn zelf het gemakkelijkst te dragen in getekende vorm, omdat deze eenvoudiger te combineren zijn met andere materialen en kledingstukken.

De realistische fotoprint wordt het best gedragen met een zoveel mogelijk gebruinde huid en zo min mogelijk kleding (op een stijlvolle manier) in blauwtinten, zwart of wit.

Een must-have deze zomer is het palmbomen t-shirt dat op een jeans, in een taillerok of met shorts gedragen kan worden.

Trend report: Stranden en palmbomen