AMSTERDAM – Accessoireontwerpster Anna Eva Hekking heeft onder de welbekende merknaam EAH! haar Pink Label gepresenteerd. In samenwerking met Sarlini bracht de designontwerpster donderdag voor het eerst haar commerciële lijn op de markt.

Volgens liefhebbers staat het 29-jarige designtalent vooral bekend om haar unieke, uitbundige accessoires, ook wel bestempeld als 'de one of a kind pieces'..

Toch vond Hekking het tijd worden om haar commerciële deuren open te gooien, vertelt ze in een gesprek tegenover NU.nl tijdens de modepresentatie in Studio 13.

Appeltje eitje

Een hele ommekeer, zou je denken, van design naar commercieel. Maar voor deze dame, wiens sieraden door onder anderen Candy Dulfer, Micky Hoogendijk en Tyra Banks worden gedragen, was het appeltje eitje.

Hekking: “Je moet natuurlijk wel anders gaan denken met je ontwerpen en ook rekening houden met het prijsniveau. Maar in principe was de switch van design naar commercieel niet zo moeilijk voor mij.”

Functioneel

“Zo was het een idee om day-, night- en weekendbags in mijn lijn te doen. Het zijn erg functionele draagbare tassen, voor een breed publiek toegankelijk dus.”

Zo zijn er al tassen verkrijgbaar vanaf 35 euro.

Folklore

Naast deze tassen vullen kleurrijke sieraden, shawls en portemonnees haar lijn aan. De folklorische handtekening van de designster is dan ook weer duidelijk aanwezig.

“Ik ben erg geïnspireerd geraakt door Aziatische en folklorische invloeden. Het is een idee dat mij nu heel erg aanspreekt. Ik heb altijd wel iets gehad met traditionele details. Ik hou van het mixen en bij elkaar brengen van verschillende invloeden”, legt Hekking uit.

Terugkerende lijn

De accessoireontwerpster heeft de zakelijke smaak in ieder geval goed te pakken. “Ik ben alweer bezig met de zomercollectie van volgend jaar. Het wordt nu mijn terugkerende commerciële lijn bij Sarlini, er belooft nog veel goeds!”

De EAH! for Sarlini Modeaccesoires wintercollectie zal vanaf september in de winkel liggen.