AMSTERDAM - Een Colombiaans model dat beschuldigd wordt van het aanzetten tot drugssmokkel, heeft in de rechtbank verklaard dat ze onschuldig is. De Argentijnse autoriteiten vermoeden dat Angie Sanclemente Valencia (30) mooie, jonge vrouwen rekruteerde om cocaïne naar Cancún in Mexico te smokkelen.

Het onderzoek werd in december gestart toen een jonge Argentijnse vrouw op het vliegveld werd gearresteerd met 55 kilo cocaïne in haar bagage. De politie pakte zes mensen op, onder wie de Argentijnse vriend van Sanclemente en diens oom.

De advocaat van Sanclemente, Guillermo Tiscornia, vertelde journalisten donderdag dat hij een aanvraag zal indienen om de zaak tegen zijn cliënte bij gebrek aan bewijs te seponeren.

Ingeluisd

"Er is een enkele aanwijzing van een directe band tussen mevrouw Sanclemente Valencia en deze bende", zei Tiscornia. Sanclemente zei vorige week in een interview met de Colombiaanse krant El Tiempo dat ze denkt dat ze erin is geluisd door familieleden van haar Argentijnse vriend.

Sanclemente werd woensdag aangehouden in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar ze onder een valse identiteit woonde. Ze had haar donkere haar roodblond geverfd en vertelde mensen dat ze een Mexicaanse studente was.

De rechter heeft tien dagen om te bepalen of Sanclemente officieel in staat van beschuldiging wordt gesteld.