AMSTERDAM - De hoofdontwerper van luxemerk Chanel staat model voor de catalogus van het betaalbare Franse kledingmerk 3 Suisses. Ook fotografeerde hij het vrouwelijke model in de bestelgids.

Het postorderbedrijf verkoopt kledingstukken van maximaal 199 euro. De goedkoopste items in de catalogus zijn 15 euro.

Lagerfeld heeft niet meegeholpen aan het ontwerpen van de kleding. Hij is wel verantwoordelijk voor de foto's van model Iris Strubegger in de catalogus. Daarnaast is hij zelf ook te zien in de winkelgids.

Droom

De modeontwerper noemt het een uitdaging om mee te werken aan de nieuwste catalogus van 3 Suisses. “Het is mijn droom om het hele Huise Of Lagerfeld te verwikkelen in dit soort grote opdrachten die voor de grote massa bestemd zijn.”

Met de foto’s probeert Karl het gat te dichten tussen high fashion en kleding voor het grote publiek.

“De hoogtepunten in de wereld van luxe heb ik al bereikt door te werken voor Chanel en Fendi. Om aan beide zijden van de markt te kunnen staan, dat is pas een luxe”, aldus Lagerfeld.

Wasmachine

De catalogus bevat onder andere een foto van Lagerfeld op een zwarte wasmachine. “Het is zo'n chic en mooi ding”, vertelt Karl aan WWD, “Ik zou er zelf ook graag een willen. Niet om kleren te wassen, maar om hem gewoon in mijn kleedkamer te plaatsen.”

3 Suisses brengt niet alleen een catalogus uit, het merk heeft ook een webshop in verschillende talen.