AMSTERDAM - Sarah Burton, de voormalig rechterhand van de overleden Alexander McQueen, is benoemd tot hoofdontwerper van het Britse designerlabel.

Burton werkt al sinds 1996 voor Alexander McQueen en is sinds 2000 hoofdontwerper van de vrouwenkleding binnen het merk.

Ze werd door modecritici geprezen voor de laatste couturecollectie die ze in maart presenteerde. Burton werkte samen met McQueen aan deze lijn, maar moest het project alleen afronden toen McQueen een maand voor de show zelfmoord pleegde.

Visie

"We zijn erg blij dat Sarah de rol van hoofdontwerper op zich wil nemen", aldus Jonathan Akeroyd, directeur van het modehuis.

"Ze heeft meer dan veertien jaar samen met Alexander gewerkt, dus ze begrijpt tot in detail wat zijn visie was, zodat het bedrijf trouw kan blijven aan zijn roots", vervolgt Akeroyd.

Akeroyd heeft niets dan lof over de nieuwe hoofdontwerpster. "Sarah is enorm getalenteerd en onder haar creatieve leiding gaan we een nieuwe fase in de geschiedenis van dit bedrijf tegemoet", aldus de enthousiaste directeur.

Alexander McQueen

Het moederbedrijf van Alexander McQueen, de Gucci Group, liet kort na de dood van McQueen in februari al weten het modehuis voort te zullen zetten. "Dit is ons eerbetoon aan hem," zei voorman François-Henri Pinault destijds.