AMSTERDAM - Een laserapparaatje kan de kenmerken van striae tot 75 procent verminderen, aldus ontwikkelaars van de nieuwste beautygadget. Hierdoor zou de behandeling vele malen effectiever zijn dan iedere andere vorm van striaetherapie.

Wetenschappers hebben een apparaatje ontwikkeld dat striae bijna helemaal kan verwijderen, maar ook littekens, puistjes en andere onzuiverheden drastisch zou verminderen.

De laser in deze gadget verwarmt het aangetaste weefsel waardoor het natuurlijke helingsproces in werking treedt, aldus de Daily Mail. Andere methodes, waaronder andere lasers en crèmes, hebben tot op heden minder tot geen tot effect.

Prijzig

Vier sessies met de nieuwste beautygadget, die de naam Lux1540 heeft, zouden genoeg moeten zijn voor een bijna striaeloze huid. Dames die van de witte striemen op hun vel af willen, moeten daarvoor wel diep in de buidel tasten.

Een laserbehandeling van vier sessies bij de schoonheidsspecialst kost minimaal 1400 euro. Momenteel wordt de therapie nog niet in Europa aangeboden, maar enkel in de Verenigde Staten.

Verdoving

Ook is de behandeling niet helemaal pijnloos, een aantal patiënten heeft behoefte aan een plaatselijke verdoving voordat ze behandeld worden met de laser.

Professor Adatto, specialist in dermatologie, is ondanks deze nadelen enthousiast over het apparaatje. “Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat er bij patiënten na gebruik van het laserapparaatje 51 tot wel 75 procent  verbetering optreedt”, aldus Adatto.

Groeispurt

Een groeispurt van bepaalde lichaamsdelen is de meest voorkomende oorzaak van striae. Vooral zwangere vrouwen en tieners hebben last van bindweefsels die onderhuids scheuren. Dit gescheurde bindweefsel wordt zichtbaar als witte striemen op de huid

Ook bij bodybuilders en mensen die in korte tijd veel gewicht aankomen, kunnen last krijgen van de huidaandoening.