AMSTERDAM - De beroemde roze jurk waarin Marilyn Monroe de klassieker Diamonds are a Girl’s Best Friend zingt, wordt volgende maand geveild. Het satijnen kledingstuk moet minimaal 150.000 dollar opbrengen.

Monroe zong dit lied in de film Gentlemen Prefer Blondes. In deze succesvolle film speelde de blondine de rol van showgirl Lorelei Lee.

Gentlemen Prefer Blondes draaide in 1953 in de bioscopen en was een verfilming van de gelijknamige musical die in 1949 uitkwam.

Hollywood

De beroemde jurk gaat onder de hamer tijdens de Profiles in History Hollywood veiling tussen 10 en 12 juni, en moet minimaal 150.000 dollar opbrengen.

Het iconische gewaad van Marilyn Monroe is niet het enige beroemde kledingstuk dat Profiles in History gaat verkopen.

Het Amerikaanse veilinghuis heeft de hand weten te leggen op verschillende authentieke filmstukken en outfits van beroemdheden, zoals een collectie outfits uit The Wizard of Oz, een uitgebreide kledingverzameling van Elvis Presley en poppen uit Tim Burton’s film A Night Before Christmas.

Johnny Depp

Daarnaast veilt Profiles in History op de Hollywood veiling een aantal authentieke Star Wars poppen en zal ook Johnny Depp’s ‘Scissorhand’ van de film Edward Scissorhands onder de hamer gaan.