AMSTERDAM - De  haardracht van Rachel Green uit Friends is het meest geliefde kapsel van de afgelopen vijftien jaar. In kapsalons worden de lokken die Jennifer Aniston in de populaire serie draagt nog steeds het meest gevraagd.

Uit onderzoek van haarwebsite Goody onder drieduizend Britse vrouwen blijkt dat Jennifer Anistons’ lokken het winnen van de haardracht van Meg Ryan.

Het gekrulde, korte kapsel dat Ryan draagt in de film Sleepless in Seattle staat op de tweede plaats, gevolgd door het kapsel van X-Factor jurylid Danni Minogue.

Andere populaire haardrachten zijn de bob van Victoria Beckham, Prinses Diana’s klassieke kapsel en Farah Fawcett’s omgekrulde haar.

Plaatje

Het onderzoek wees ook uit dat maar liefst elf miljoen vrouwen in Groot-Brittanië de afgelopen vijftien jaar ‘de Rachel’ hebben geprobeerd. Daarnaast neemt de helft van alle vrouwen een plaatje uit de krant mee met een beroemd kapsel dat hen aanspreekt, zo meldt de Express.

Onderzoeksleider Rose-Marie Javis: “Het is geen geheim dat vrouwen inspiratie halen uit beroemdheden als het aankomt op hun uiterlijk. Voor vrouwen is haar de meest creatieve modeaccessoire.”

Mooi

Mark Woolley, een Britse kapper die veel beroemdheden onder handen neemt, constateert een opleving in de vraag naar het kapsel van Jennifer Aniston.

“Het is me opgevallen dat er de laatste tijd veel naar wordt geïnformeerd. Na vijftien jaar is het nog steeds een sterk kapsel”, aldus Woolley.

Woolley begrijpt de populariteit van Rachels lokken: “Het is een kapsel dat iedereen flatteert, bedacht om vrouwen mooi te maken. Het haar is lang met laagjes rond de kaaklijn wat de contouren van het gezicht accentueert.”