AMSTERDAM - Giles Deacon is dinsdag benoemd tot de nieuwe hoofdontwerper van modehuis Emanuel Ungaro, zo meldt de Britse Vogue. Hij neemt hiermee het stokje van Estrella Archs over.

Het wordt Deacons voornaamste taak om het modehuis weer in rustig vaarwater te krijgen. Al sinds Emanuel Ungaro in 2004 zelf met pensioen ging, is er van een duidelijke koers binnen het bedrijf geen sprake, vindt de Britse Vogue.

Zo kampt het modehuis al een aantal maanden met ernstig tegenvallende verkoopcijfers. Ook ontwierp Lindsay Lohan enkele collecties voor Ungaro, maar deze werden door modecritici met weinig enthousiasme ontvangen. Daarnaast stapte de vorige hoofdontwerper, Estrella Archs, afgelopen april op.

Uitdaging

De Britse ontwerper vindt zijn nieuwe baan een enorme uitdaging. "Ik heb ontzettend veel zin in deze samenwerking, omdat er zowel overeenkomsten als verschillen zijn tussen de Giles-vrouw en de Ungaro-vrouw", aldus Deacon.

Deacon weet zeker dat het modehuis onder zijn leiding weer een positief tijdperk tegemoet gaat. "Er is de laatste tijd van alles gebeurd binnen het bedrijf, maar ik wil dat achter me laten."

"Ik ben inmiddels veertig en heb al behoorlijk wat ervaring in de mode-industrie. Ik zeg niet dat ik op alles een antwoord heb, maar ik hoop dat mijn ervaring wel kan helpen om Ungaro weer aan de top te krijgen", legt de ontwerper uit.

Sexy

Giles Deacon presenteert waarschijnlijk in oktober in Parijs zijn eerste collectie voor het modehuis. "Ik maak mijn collecties voor sexy, stijlvolle vrouwen. Als ik aan de Ungaro-vrouw denk, denk ik aan een Parijse dame."

Ook over de materiaalkeuze laat Deacon al het een en ander los : "Ik ga aan de slag met leer, een heel nieuw kleurenpalet en verrassende vormen. Ik ben er van overtuigd dat het goed komt. Ungaro verdient vertrouwen in de toekomst en ik ga er alles aan doen om dat vertrouwen waar te maken."