AMSTERDAM - John Galliano gaat zichzelf spelen in een film over het leven van stijlicoon Isabella Blow, zo meldt de Amerikaanse Vogue. Wanneer de opnames van start gaan, is nog niet bekend.

De beroemde hoedenmaker Philip Treacy  wilde al een tijdje een film maken over het overleden mode-icoon.

"Philip heeft eindelijk een producer gevonden die een film over Isabella gaat maken. John Galliano gaat hierin zichzelf spelen", vertelt André Leon Talley, modejournalist van de Amerikaanse Vogue. Talley is zowel een vriend van zowel Treacy als van de excentrieke mode-ontwerper Galliano.

Dior

Galliano, ook bekend als hoofdontwerper van Dior, is de eerste grote naam die heeft toegezegd mee te werken. Verdere details, zoals wie in de rol kruipt van Isabella Blow en wanneer de opnames beginnen, zijn nog niet bekend gemaakt.

Alexander McQueen

Isabella Blow was een grote naam in de modewereld. Ze ontdekte model Sophie Dahl en mode-ontwerper Alexander McQueen. Ook was ze de muze van hoedenontwerper Philip Treacy. Blow pleegde zelfmoord in mei 2007, na een strijd tegen zowel een depressie als eierstokkanker.

Volgens ingewijden was de dood van Blow ook een reden voor Alexander McQueen om zich van het leven te beroven. McQueen pleegde op 11 februari van dit jaar zelfmoord.