Een derde mannen dumpt dikke vriendin

AMSTERDAM - Plus-size modellen mogen dan gestaag aan een opmars bezig zijn, dat wil nog niet zeggen dat de vetrolletjes van gewone vrouwen ook meer getolereerd worden. Een derde van de mannen zegt althans zijn vriendin simpelweg aan de kant te zetten, wanneer zij te dik wordt.

"Sommigen willen misschien geloven dat schoonheid van binnenuit komt," schrijft de Britse Metro zaterdag naar aanleiding van de rondvraag. "Maar in 36 procent van de gevallen verandert de man toch echt van koers wanneer zijn vriendin aankomt."

Op een onsje meer of minder kijken de heren nou ook weer niet: dames moeten een kilo of twintig aankomen voor de man halt toeroept.

Metamorfose

Anders dan mannen, zijn vrouwen meer vergevingsgezind als het op fysieke minpunten van de partner aankomt. Van de dames geeft slechts één op de tien aan bij een 'horizontale metamorfose' van haar geliefde het hazenpad te kiezen.

Gevraagd naar de ideale afmeting van een vrouw, zet de man dan ook in op een gangbare maat 38 of maat 40 terwijl vrouwen het -met een beoogde broekmaat 50 voor de heren- weer wat ruimer nemen.

Afslanken

Uit de rondvraag, die werd uitgevoerd door My Voucher Codes onder ruim 1600 mannen en vrouwen, bleek bovendien dat eveneens een derde van de mannen op dit moment al graag ziet dat zijn levenspartner wat afslankt. Ongeveer 18 procent zegt zijn voluptueuze geliefde ook al wel eens aangemoedigd te hebben gezonder te eten.

"Uiterlijk wordt duidelijk belangrijk gevonden in een relatie", stelt onderzoeker Mark Pearson. "Maar wanneer mensen een relatie hebben, hebben ze ook wel eens de neiging de boel wat meer te laten hangen en dan wordt er ook meer gegeten."

Dit blijkt al met al toch vooral de vrouwen het meest dwars te zitten: ongeveer één op de vijf heren mag zijn vriendin dan graag wat slanker zien, van de vrouwen zelf gaf driekwart aan zich zorgen te maken om haar gewicht.

Tip de redactie