'Mario Biesheuvel mooiste student van Nederland'

AMSTERDAM – Mario Biesheuvel mag zich een jaar lang de mooiste student van Nederland noemen. Donderdagavond won hij de verkiezing die onder meer was georganiseerd door Studenten.nl en Slam FM.

Biesheuvel, woonachtig in Rotterdam, wint naast de titel een vakantie en een laptop. De jury koos voor Mario Biesheuvel vanwege zijn zwoele blik en natuurlijke schoonheid. "Maar ook zijn lichaam mag er zijn. Het totaalplaatje klopte gewoon," aldus de gelegenheidsexperts.

Martin Terpstra uit Groningen werd tweede en Jelte Bekius ook uit Groningen eindigde op de derde plaats. De Groningers waren, met vier finalisten, bijzonder sterk vertegenwoordigd maar grepen desondanks allen nipt naast de winst.

Jury

Deelnemers aan de wedstrijd konden zich aanmelden via studenten.nl. Uit de ruim 100 aanmeldingen die hieruit voortkwamen, selecteerde de jury (bestaande uit onder meer Daniel Lippens van Slam FM en fotograaf Jasper Suyk) op basis van castings 12 knappe koppen.

Het publiek mocht hier vervolgens de zes beste uit kiezen, waaruit donderdagavond in Club Panama een winnaar gekozen werd. Deze jury, waarin ook Patty Brard en BNN’s Geraldine Kemper zaten, wees Mario uiteindelijk aan als mooiste student.

De jury volgde hierin het oordeel van het publiek: de aantrekkelijke Rotterdammer had ook van de online stemmers al de meeste goedkeuringen gekregen (bijna 1000).

Kalender

Alle finalisten zijn te zien in de Mooiste Studenten van 2010-kalender, die verkocht wordt ten bate van Oxfam Novib.

De verkiezing voor mooiste studente van het jaar loopt nog. 

De 12 finalisten.

Tip de redactie