Victoria's Secret-model doet zelfmoordpoging

AMSTERDAM - Het Franse model Noemie Lenoir heeft zondag een poging tot zelfmoord gedaan. Dat schrijft de Britse Daily Mail. Lenoir werd in een bos in Parijs buiten bewustzijn gevonden met lege pillenstrips en flesjes naast zich.

Lenoir zou medicijnen met alcohol hebben ingenomen. Ze belde de alarmlijn met de mededeling zich 'erg ziek' te voelen, maar belde de ambulance ook weer af. Daarna zou ze richting het bos zijn gegaan.

De Franse politie bevestigt de vondst van een bewusteloze 30-jarige vrouw. Lenoir werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze werd behandeld voor vergiftiging. Het zou nu een stuk beter met haar gezondheid gaan.

Opspraak

Lenoir had een romance met multimiljonair Carl Hirschmann. Hij raakte in opspraak door zijn avontuurtjes met zeer jonge modellen, die hij op video vastlegde en later zou hebben gebruikt als chantagemiddel. Lenoirs zorgen om hem zouden hebben geleid tot haar destructieve gedrag. Het model heeft een zoontje van 5 jaar uit een eerdere relatie.

Het donkerharige model is in Groot-Brittannië met name bekend om haar werk voor modeketen Marks & Spencer, maar ook het internationale publiek mocht met Lenoir kennismaken door haar werk voor Vogue en Pirelli en voor giganten als L'oréal en Victoria's Secret. In 2008 liep de Française mee in de show van Marlies Dekkers. 

Overvallen

De modewereld wordt de laatste tijd geteisterd door veel doodswensen. Sinds december beroofden onder meer model Daul Kim, ontwerper Alexander McQueen, mannelijk model Ambrose Olsen en model Lina Marulanda zich van het leven.

In alle gevallen werd werkdruk genoemd als (mede-)oorzaak. 

Noemie Lenoir: 

Noemie Lenoir

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie