Ook Lagerfeld zwicht voor plus-size

AMSTERDAM - Chanel presenteerde dinsdag haar nieuwe Cruise Collectie op een terras in Saint Tropez. Ontwerper van het Franse modehuis, Karl Lagerfeld, stelde het aanwezige publiek weer ruimschoots tevreden met wat de boeken ingaat als een opvallende show.

Niet alleen de locatie was namelijk opmerkelijk: plus-size model Crystal Renn liep twee keer over de catwalk. Dit terwijl Karl Lagerfeld eerder liet weten niets te voelen voor voluptueuze modellen. "Alleen dikke huismoeders willen volle modellen zien", zei de excentrieke Duitser hierover.

Aanstormend topmodel Georgia May Jagger, dochter van, zorgde eveneens voor een verrassing door de show spectaculair te eindigen op een motor. Deze stopte halverwege de catwalk echter vroegtijdig, vermoedelijk omdat er iets in het voertuig was afgebroken.

Instappers

De modellen betraden de catwalk blootsvoets, met minihakjes of op instappers. Tunieks gemaakt van chiffon, lange jurken, jumpsuits en wijde broeken domineerden Chanels bekendste tussencollectie.

"Er is iets magisch aan Saint Tropez. Het is er zo makkelijk, het heeft geen gecompliceerde kleding. Het is geen blingbling plaats, het is een natuurlijke plaats", verklaart Lagerfeld over zijn inspiratie tegenover Women’s Wear Daily.

Minifilm

Naast de modeshow presenteerde de ontwerper, eerder deze week, in Saint Tropez zijn 17 minuten tellende minifilm; Remember Now. Hierin is te zien hoe Lagerfelds' favoriete modellen ronddansen in doorschijnende jurken, model Baptiste Giabconi mensen werft voor een seventies feest en Lagerfeld zelf zijn entree maakt in een wit pak.

Volledige collectie.

Chanel Cruise

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie