AMSTERDAM - Erin Fetherston is de nieuwe ontwerper van Juicy Couture. De jonge ontwerpster maakt hiermee een opmerkelijke carrièrestap.

Voorheen maakte Fetherston naam met haar eigen kledinglijn. Ze liet zich hiervoor inspireren door Parissiènnes; lichte japonnen, satijnen jasjes en doorzichtige blouses voerden de boventoon in haar collectie.

Hoewel ze door middel van samenwerkingen wel heeft geprobeerd ook de massa te bereiken bleven haar ontwerpen vooral geliefd onder een specifiek publiek; met fans als Kirsten Dunst en actrice Zoeey Deschanel.

Hoog blinggehalte

Sinds kort is Fetherston hoofdontwerper voor Juicy Couture. Dit merk staat vooral bekend om de fluwelen joggingpakken en het hoge blinggehalte. Hoewel de ontwerpster toegeeft zelf geen Juicy Couture te dragen wil ze toch graag een frisse wind door het merk blazen.

Fetherston gaat niet alleen ontwerpen voor Juicy Couture, maar blijft ook werken aan haar eigen merk. Over haar eerdere samenwerking met Amerikaanse kledingketen Target: "Ik heb het idee dat ik zo een groter publiek bereik – een publiek dat niet per se de Erin Fetherston-klant is. Dat publiek kan nu ook mijn ontwerpen dragen dankzij Juicy."

Van plan om aan de bekende joggingbroek van het merk te torsen, is de ontwerpster dan ook niet. In een interview met New York Magazine zegt ze: "Het merk viert het tienjarig bestaan van het joggingpak dit jaar. Daarom gaan we een heleboel verschillende varianten van het pak aanbieden; veel verschillende silhouetten."