AMSTERDAM – De Vogue-omslag die de internationale doorbraak van topmodel Lara Stone definitief onderschreef, is genomineerd voor Cover van het Jaar. De Nederlandse is op de foto te zien in een enorme witte galajurk.

Vogue noemt de uit Geldrop afkomstige Lara over de desbetreffende omslag bovendien Meisje van het Jaar. De foto was onderdeel van de december-editie van de Amerikaanse stijlbijbel en vormde voor Stone een waardige afsluiting van succesjaar 2009.

De desbetreffende foto is gemaakt door topfotograaf Mario Testino. Hij wilde met de shoot een nostalgisch soort glamour vastleggen.

Huisvrouw

Naast Lara voor Vogue zijn ook Sienna Miller (GQ), Uma Thurman (Harper’s Bazaar) en Angelina Jolie (Look) in de running voor Cover van het Jaar in de categorie mode. De vijfde gegadigde betreft een onbekende dame die als jaren ’50 huisvrouw om de omslag van Stylist prijkt.

De wedstrijd, beter bekend onder de naam The Maggies, komt 21 juni tot een apotheose. Naast mode zijn ook awards te vergeven in categorieën als entertainment, sport en technologie. Winnaars worden gekozen door het publiek.