AMSTERDAM - Karl Lagerfeld heeft voor de onthulling van de Chanel Cruis collectie een minifilm gemaakt, genaamd Remember Now. Een kijkje in het zomerse leven van de rijke en mooie dat volledig in het teken staat van hedonisme.

Actrice Elisa Sednaoui en de Franse acteur Pascal Greggory spelen de hoofdrollen in de zeventien minuten durende film, aldus WWD dinsdag. Daarnaast hebben model Heidi Mont en honderd figuranten een rol in Lagerfelds nieuwste werk.

"Karl is zeer spontaan en creatief", vertelt Elisa Sednaoui. "Hij is zeer sympathiek, hij leeft voor zijn werk. Hij is niet besluiteloos, maar past zich aan." 

Heidi Mount, die meerdere Chanel campagnes heeft gedaan, vergelijkt de acteurs met poppen door de manier waarop Lagerfeld de personen neerzet. "Er is een script, maar Karl vertelt gewoon wat hij van je wilt", zegt Mout. "Hij ziet het allemaal voor zich in zijn hoofd."

Script

Dat script onkent de Duitse meester zelf dan weer wel. "Wanneer ik een film maak, zie ik de film voor me, voordat ik hem ga maken", aldus de eigenzinnige ontwerper. "Ik maak geen script, omdat ik het allemaal in mijn hoofd heb zitten. Ik houd van korte 'one-liners'."

Wanneer de film volledig te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Trailer Remember Now: