Corrigerende kleding opnieuw uitgevonden

AMSTERDAM - Het modebedrijf Spanx, gespecialiseerd in spandex kleding, verwacht een opkomst in corrigerende kleding die ook als bovenstuk gedragen kunnen worden en past onmiddellijk haar collectie aan. Opvallend is de corrigerende kleding voor mannen.

De collectie, genaamd 'On top and in control', bestaat uit acht verschillende stukken: een coltrui met lange mouwen, shirts met een v-hals en een ronde hals, een driekwart mouw met een boothals en vier mouwloze modellen.

De items ogen als normale kledingstukken en kunnen dus ook zichtbaar gedragen worden.

Mannen

De corrigerende kledingstukken van spandex zijn niet alleen geschikt voor vrouwen. Sara Blakely, de eigenaresse van Spanx, ontvangt al enige jaren e-mails van geïnteresseerde mannen die graag corrigerende kleding willen dragen.

Daarom werd het ondershirt voor vrouwen omgebouwd naar een ondershirt voor mannen in drie verschillende soorten; een v-hals, ronde hals en tanktop. Het succes was enorm, aldus WWD dinsdag. Binnen één week was de collectie uitverkocht bij Neiman Marcus en inmiddels heeft de online collectie een wachtlijst van zes weken.

Tip de redactie