AMSTERDAM – De welbekende kers in de appelmoes van Van der Valk-restaurants verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. De horecaketen werkt namelijk gestaag aan een imagoverandering, met een Michelin-ster als einddoel.

Dat zegt Marcus van der Valk maandag althans tegen het Algemeen Dagblad. Marcus is bedrijfsleider van Van der Valk Voorschoten, de oudste locatie die het horecamerk onder zich heeft.

Hij meent in de krant dat in steeds meer keukens van de keten op sterrenniveau gekookt wordt en dat een Michelin-ster daarmee verheven is tot serieuze toekomstmuziek.

Menukaart

In de vestiging Voorschoten is de schnitzel weliswaar nog niet van de menukaart geschrapt, maar in een tweede restaurantgedeelte met de naam Upstairs gaat het er onder leiding van chef Luuk Brouwer alvast een stuk professioneler aan toe.

"Het imago van de appelmoes met kers werkt tegen ons, maar wij koken hier op sterniveau", vertelt Marcus. "Dat volkse imago zal, als je een Michelin-ster nastreeft, altijd in ons nadeel blijven maar deze keuken kan het sterniveau gewoon aan."

Naast Voorschoten zou ook de vestiging in Heerlen het huidige niveau ontstijgen. “De mensen van Michelin zijn er al eens langs geweest", weet Marcus hierover te vertellen. "We zullen zien."