AMSTERDAM - Jean Paul Gaultier is geen onbekende op meubelgebied. In samenwerking met het meubelmerk Roche Bobois heeft de ontwerper nu ook de Elle Decoration Suite, op de bovenste verdieping van het Architectuur museum in Parijs, mogen renoveren.

In de hal naar het appartement toe, dat op een verlaten serre lijkt, heeft Gaultier moeder natuur haar gang laten gaan. Klimop bedekt de trap richting een lager gelegen patio waar ook een witte sofa, bedekt met mos, staat.

"Het is een jungle in Parijs. Het is de natuur, ecologie, planten – het is de realiteit”, vertelt Gaultier aan WWD over zijn idee. De ontwerper was geïnspireerd door een verlaten ruïne in Rome waar de natuur eveneens de overhand had.

"Ik heb ooit eens een trouwjurk van planten ontworpen die na twee weken al verwelkte", herinnert de ontwerper zich. "Dit ook, het draait allemaal om mode."

Pop

Het appartement heeft Jean Paul Gaultier compleet, inclusief de gang, vloer en de meubels, bekleed met een witte stof met horizontale blauwe strepen. Bij de opening van het appartement droeg hij een bijpassende trui.

De slaapkamer van de woning noemt Gaultier de ‘flesh room’, verwijzend naar de huidskleurige satijnen muren en meubels in de ruimte. Midden in de ruimte bevindt zich een bed met precies in het midden een ouderwetse porseleinen pop. De pop draagt een huidskleurige jurk die het hele bed als een deken bedekt.

Gaultier heeft eerder huizen gedecoreerd en samengewerkt met de Franse VIA in 1992.

Foto's.