AMSTERDAM - Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Zwavel.

Naast werkzame ingrediënten wordt in haarverzorging tegenwoordig ook gebruik gemaakt van een andere techniek: elektrisch geladen deeltjes!

Ionen zijn elektrisch geladen deeltjes. In de beautyindustrie worden ionen toegepast in haarstyling-apparatuur zoals stijltangen en föhns.

Deze negatief geladen ionen hebben een extra elektron en neutraliseren hierdoor de positief geladen deeltjes in statisch haar, die een elektron missen. Zo zou een föhn die negatieve ionen loslaat het haar glanzender en minder pluizig maken.

Bevorderlijk

Daarnaast wordt beweerd dat lucht die negatieve ionen bevat zelfs bevorderlijk is voor de gezondheid. Te veel positief geladen deeltjes, na weersomslag of door veel elektrische apparatuur in huis, zou kunnen zorgen voor een neerslachtig gevoel.

Negatief geladen deeltjes daarentegen houden de lucht schoon en bevorderen de weerstand van de mens, beweren althans enkele bronnen.

Nadeel van de ion-technologie voor haarstyling is dat de werking verloren gaat bij vochtigheid. Je haar stylen met deze techniek in een vochtige badkamer heeft dan ook weinig zin.