AMSTERDAM – ‘s Wereld beroemdste volslanke model, de Amerikaanse Crystal Renn, heeft opnieuw een succes op haar naam gezet. Nadat ze het grote publiek al aan haar rondingen liet wennen op catwalks en in (vaak gewaagde) shoots, is nu de cover aan de beurt.

Het plus-size model draagt daarbij niets meer dan een paarse bikini waardoor de rondingen, waar de brunnette bekend om staat, goed te zien zijn.

De cover is bedoeld voor de juni-editie van de Amerikaanse Glamour en Crystal staat er niet alleen voor: ook Victoria Secret-angel Alessandra Ambrosio en Sports Illustrated-model Brooklyn Decker poseren in bikini op de cover.

De drie modellen nemen ook in het blad zelf enkele pagina's voor rekening, die geheel om zwemkleding draaien. Dat verklaart meteen de keuze voor de volslanke Renn, de erg slanke Ambrosio en ‘middenmaatje’ Decker. "Rond? Mager? Wij hebben de beste zwemkleding voor ieder lichaam", zegt het blad er zelf over.

De foto’s zijn genomen door Matthias Vriens-McGrath, aldus Stylelist woensdag.

Glamour

Het is niet voor het eerst dat Glamour voor verschillende lichaamstypen kiest. Het blad toonde zich al eerder begaan met de nieuwe tendens, waarbij meer ruimte is voor verschillende vormen van schoonheid, door meerdere keren vollere dames nagenoeg bloot in het blad om te nemen. Met name Lizzie Miller zorgde daarbij voor een stortvloed aan positieve reacties.

Crystal, Brooklyn en Alessandra over figuur en gewicht: