AMSTERDAM – Nederlander Chiel Konings (20) heeft een rol bemachtigd in de nieuwe campagne van Calvin Klein. Het model mag helpen de nieuwe Mark Your Spot-ondergoedlijn aan de man te brengen.

Helemaal in de planning stond de klus niet: Chiel Konings was één van de 'normale jongens' die het schopte tot de finale van de Europese modellenwedstrijd van het merk, 9Countries9Men. Daarmee hoopte hij een modellencontract en een reis naar Zuid-Afrika te winnnen.

Laurence Cope, de 19-jarige Britse finalist, kreeg van het publiek echter de meeste stemmen en ging er met die prijs vandoor.

Nog onbekend is op welke plek Chiel precies eindigde, naar eigen zeggen op de derde of vierde plaats. "We hebben het als klein land sowieso goed gedaan, we hebben verschillende grote landen achter ons gelaten", zegt hij er zelf over.

Mark Your Spot

Met lege handen naar huis gaat Chiel evengoed niet. Calvin Klein New York heeft de knappe assistent van topontwerper Addy van den Krommenacker als enige van de finalisten benaderd voor een rol in de Mark Your Spot-campagne, die eveneens om ondergoed draait.

"Dat ik als enige door CK New York ben uitgekozen, zie ik echt als een prestatie", aldus het modellentalent. "Ik ben echt superblij."

Wanneer de opnames precies zullen plaatsvinden is nog onduidelijk.

Nederlander in Calvin Klein-campagne