AMSTERDAM – Vandaag de dag heeft men zoveel om handen dat voor de partner niet meer overblijft dan 75 minuten per etmaal. Een derde van de koppels moet toegeven zelfs meer 'quality time' door te brengen met collega’s.

Dat is gebleken uit een Britse rondvraag, uitgevoerd door een drankfabrikant, waaraan 1500 koppels hebben deelgenomen.

Het onderzoek toonde aan dat de tijd met elkaar met name ’s avonds plaatsvindt: tot 20.05 is men sowieso nog druk met de dagelijkse activiteiten.

Eenmaal klaar zijn de meesten zo gestresst, dat het door de bank genomen 39 minuten duurt voor men ook echt van de tijd samen kan genieten. 20.44 wordt dan ook het 'perfecte moment' gevonden.

"Het is duidelijk dat koppels behoefte hebben aan meer tijd met elkaar", stelt onderzoekster Sarah Pace tegenover Express. "Al is het maar een rustig avondje voor de tv."

Moe

De rondvraag wees tot slot uit dat vrouwen van alle drukte het snelst moe worden. Een derde zegt zelfs na haar dagtaken liefst meteen naar bed te gaan.

Andere populaire manieren om te ontspannen zijn een warm bad (33 procent), de liefde bedrijven (22 procent) of op internet surfen (28 procent).