AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor colour blocking.

Wie vijf jaar geleden dacht dat het onmogelijk was dat de inspiratie voor de nieuwste trends regelrecht uit de snoepwinkel kwamen, eten nu hun woorden op. Colour blocking, het dragen verschillende contrasterende kledingstukken, is namelijk al een flink aantal seizoenen een van de meest aanwezige trends op de runway.

Waar iedereen vorig jaar warm liep voor het combineren van grote vlakken felle, opzichtige kleuren, is de colour blocking trend dit seizoen uitgegroeid tot een waar scala aan trends waarbij naar hartenlust met kleur en materialen gespeeld wordt.

Namen

Felle kleuren werden dit catwalk seizoen ook weer door vele grote namen gebruikt, en zelfs gecombineerd tot een colour block look. Het grote verschil was, dat een van de kledingstukken meestal een all-over print had, waardoor een subtieler effect wordt bereikt dan met twee effen vlakken. Proenza Schouler liet bij iedere modeliefhebber een onuitwisbare indruk achter door strakke tops en rokjes op deze manier te combineren.

De pastel trend was onder andere terug te zien bij Thakoon, die zachte en felle kleuren samen de runway op stuurde, waarvan er ook altijd een beprint was. Deze look gaf een wereldse uitstraling.

Pastel

Ook pastelkleuren werden veel met elkaar gecombineerd, om een zachtere vorm van colour blocking te vormen. Zandkleuren en nudes werden vaak gezien met wit, grijs, bruin en zwart. De collectie van Donna Karan gaat uit van uptown chic door perzik met lichtgrijs en khaki met wit te dragen.

Een fashion statement werd gemaakt door Givenchy, die colour blocking in de puurste vorm liet zien en zwart met witte creaties showde. Voordeel van deze look is, dat iedereen een zwart/witte combinatie met stijl kan dragen.

Structuur

De meest vernieuwende colour blocking look was die waarbij verschillende tinten van een kleur in een look werden gecombineerd. Bij Ralph Lauren werd bijvoorbeeld van blauw uitgegaan. Kleur en structuur zorgden daar voor spannende looks.

Draag de colour blocking trend zelf door bijvoorbeeld denim met een lichtblauwe top en donkerblauwe blazer te dragen, en een spannend effect toe te voegen met een felgekleurde all-over beprinte shawl.

Een sophisticated look wordt bereikt met een combinatie van zachte krijtkleuren als nude, khaki, perzik en wit. Zorg voor een mooi silhouet door de donkerste tint op het breedste gedeelte van het lichaam te dragen (buste dan wel heupen). Accessoires worden statements door een opvallende, contrasterende tas of schoenen aan een alledaagse outfit toe te voegen.

Volgende week van WeLikeFashion: zonnebrillen do’s en don’ts.

Trend report: Colour Blocking