AMSTERDAM – Het 24-jarige mannelijke model Ambrose Olsen, onder meer bekend van zijn werk voor topmerken als Armani, Hugo Boss en Burberry, werd vorige week dood aangetroffen. De geruchten dat het een zelfmoord betreft, worden sterker.

De uit Alaska afkomstige Olsen zou zich in zijn woning opgehangen hebben. Een collega-model trof hem daar vervolgens aan en sloeg alarm, zo melden verschillende media, waaronder het Franse Voici, donderdag.

Officiële bevestigingen van de gebeurtenissen ontbreken echter nog, net als een verklaring voor de vermeende wanhoopsdaad. Wanneer deze volgen is onduidelijk.

Zesde verdieping

Op dezelfde dag waarop Olsen zichzelf van het leven beroofd zou hebben, vond ook een tweede model de dood. Lina Marulanda, 29, pleegde zelfmoord door van de zesde verdieping van haar appartement te springen.

Naar de reden voor de doodswens van de Colombiaanse wordt nog gegist. Volgens The National Turk echter zou de werkdruk van het vak haar te veel geworden zijn.

November vorig jaar pleegde het Zuid-Koreaanse model Daul Kim eveneens zelfmoord. De druk die van het modellenwereldje uitgaat zou ook hier aanleiding geweest zijn. 

Lina Marulanda: