AMSTERDAM – De populaire karakters uit Sex and The City zijn zo verschillend als dag en nacht, waarbij vooral het wat truttige typetje Charlotte tot de verbeelding van vrouwen blijkt te spreken. Dat wil zeggen: in de slaapkamer.

De première van de tweede Sex and The City komt dichterbij en voor farmaceutisch bedrijf Bayer AG was dat reden te achterhalen met welk type uit de film vrouwen zich het meest identificeren. Als het om gedrag in de slaapkamer gaat blijkt dat in ieder geval Charlotte York te zijn.

Een derde (34 procent) van de ruim 1000 respondentes gaf althans toe zich net zo makkelijk te schamen als het meest ingetogen filmkarakter en qua experimenteren in bed minstens zo preuts te zijn.

Miranda

Ook de wat robuustere Miranda komt eenmaal in de slaapkamer bij menig vrouw naar boven. Te moe zijn om zelfs maar aan seks (of het bijwerken van de bikinilijn) te dénken blijkt ook in de werkelijkheid geen zeldzaamheid.

Het populairste persoontje uit de film en gelijknamige serie, Carrie Bradshaw, eindigt met 21 procent van de stemmen op een derde plek. Een beetje experimenteren en vooral veel sexy kleren en hakken dragen om in de stemming te komen, is wat dames het meest aanspreekt in haar.

Het slaapkamerkarakter van nymfomane Samantha blijkt voor veel vrouwen een brug te ver, aldus de Britse tabliod The Sun donderdag. 13 procent van de stemmers vergelijkt zichzelf met haar.