AMSTERDAM – Nadat vrouwen paaldansen ontdekten als leuke manier om in vorm te komen, zijn nu de mannen aan de beurt. The Washington Post signaleert een trend.

Volgens de krant zijn er zelfs veel meer mannen die graag willen paaldansen, maar kunnen zij dat nog niet omdat de meeste studio’s alleen lessen voor vrouwen aanbieden. "Ik weet ook niet hoe ik mannen hierin moet lesgeven", verklaart één instructrice desgevraagd.

"Ik wil me zeker gaan verdiepen in deze doelgroep, die blijkbaar over het hoofd gezien is" , belooft een tweede voorzichtig.

Lastig

Enkele studio’s wisten zich al wel raad met de mannelijke paaldansers in spe, en breidden hun lespakker al uit. Helemaal vlekkeloos ging dit naar verluidt echter niet. Dit zou dan weer het resultaat zijn van de mannen zelf: ze dwingen een andere aanpak af door de paal anders te benaderen dan vrouwen.

"Het zijn kracht en kunstjes tegenover finesse en vaardigheden" , meent Charlottesville Dance Studio’s Steve Shergold, die destijds in 2003 ook als één van de eersten met paaldanslessen voor vrouwen kwam.

Vriendjes

Paaldansschool-eigenaresse Jessalynn Medairy heeft een andere verklaring voor de plostelinge toename mannen. Vriendjes en echtgenotes van paaldansende dames zouden niet geloven dat het om een sport gaat en zouden dat willen checken. "Het is niet wat ze denken" , aldus Medairy van Pole Pressure.

Echte mannelijke talenten zijn haar inmiddels echter ook niet meer  vreemd. Eén van haar leerlingen, Tavon Hargett, staat bij Pole Pressure inmiddels te boek als uitzonderlijk goede paaldanser. "Iemand zei dat ik eruit zag als een kat op een paal, dus dat is nu mijn alter ego" . Sindsdien noemt Tavon zich Jungle Cat.

Opstaan

Volgens sommigen kan het niet anders dan dat meer mannelijke paaldanstalenten binnenkort opstaan. Mannen zouden er uiteindelijk namelijk beter in zijn dan vrouwen. "Een heleboel vrouwen zijn jaloers op mannen omdat ze beginnen met meer kracht en dus ook meer kunnen doen", aldus Steve Shergold.

Jungle Cat: