AMSTERDAM – Met het einde van de recessie in zicht, neemt de interesse voor ‘luxe’ plastisch chirurgische ingrepen weer toe. Met name silhouetverbeterende ingrepen en anti- rimpelmethoden scoren hoog op de wenslijst van vrouwen.

Dat is gebleken uit onderzoek van de ASAP in Amerika, de vereniging van plastisch chirurgen.

Het onderzoek dat de American Society for Plastic Surgeons woensdag publiceerde was onder 2148 respondenten uitgevoerd. Ruim 69 procent van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan, dat als geld geen rol speelde, men een cosmetisch medische ingreep zou willen ondergaan.

In vergelijking met een soortgelijk onderzoek in november 2009, is dit een toename van 15 procent, aldus de ASAP.

Opvallend

Het is opvallend dat men vooral weer grotere ingrepen wil laten doen, zoals buikvetschortoperaties (29 procent), liposucties (23 procent), borstlift (14 procent) en een facelift (13 procent), terwijl de tendens de afgelopen jaren was om steeds minimalere ingrepen te doen om het effect natuurlijk te houden.

Bij de kleine cosmetische behandelingen scoorden tanden bleken (48 procent), ontharing (27 procent), anti-cellulite behandelingen (14 procent) en injectables tegen rimpels (12 procent) het hoogst.

Zwangerschappen

Vooral vrouwen die hun zwangerschappen achter de rug hebben en een voltooid gezin hebben, blijken gevoelig voor het gebodene van de cosmetisch medische industrie, zo blijkt uit het onderzoek.

In de leeftijdsgroep 35-44 is de buikvetschortoperatie met 46 procent zeer gewenst, tegen 34 procent in de leeftijd van 18-34 jaar. 34 procent van de vrouwen vanaf 35 jaar zou de borsten willen laten liften en 28 procent wenst een liposuctie. Deze ingreep is ook populair onder mannen in dezelfde leeftijdsgroep (29 procent).

De injectables tegen rimpels maken een gestage stijging door: maar liefst 99 procent sinds het jaar 2000, vooral onder vrouwen vanaf 55 jaar.