AMSTERDAM - Een flink aantal modellen en sterren heeft de lange lokken in korte tijd omgeruild voor een opvallend kort kapsel. De jongensachtige look lijkt daarmee in korte tijd uit te groeien tot ware trend.

Actrice Hayden Panettiere verscheen onlangs met haar nieuwe korte coupe. Panettiere, die juist vanwege haar lange blonde lokken bekendstond als ‘all-american’, verbaasde vriend en vijand door met een gewaagd kort, maar stijlvol kapsel te verschijnen.

Het korte zakelijke haar, dat strak achterover gekamd zat, was ook al te zien op de catwalk bij de zomer 2010-shows van onder meer Gucci en Dries van Noten, aldus modewebsite Look dinsdag  dinsdag.

Kaal

Renée Zellweger ging ook voor kort tijdens de première van haar nieuwe film. De actrice had een korte bob aangemeten gekregen. Ook Ginnifer Goodwin en Pixie Geldof zijn al langer trouw aan de korte haren trend.

In de modellenwereld is de korte lokken-trend eveneens volop aanwezig. Agyness Deyn, Iris Strubegger, Cecilia Mendez en Freja Beha Erichsen zijn allemaal al een poos toegewijd aan kort haar.

Extreem kort