AMSTERDAM – Sinds begin dit jaar zijn via Vente-Exclusive, naar eigen zeggen de grootste webwinkel van België en Nederland, ruim 15.000 bh’s verkocht. Een analyse van de verkoopcijfers zou aantonen dat de Nederlandse boezem voller is dan de Belgische.

Maar liefst 40 procent van de Nederlandse klanten heeft een cupmaat D of groter, terwijl bij de Belgische dames ‘slechts’ een kwart (28 procent) met een dergelijke boezem pronkt.

Bovendien worden in België meer kleine maatjes verkocht: het aantal A- en B-cups ligt met 40 procent bij de zuiderburen althans hoger dan in Nederland (32 procent).

Het aantal c-cups blijkt in beide landen meer gelijk op te gaan: zowel in Nederland als in België heeft ongeveer een derde deze borstmaat.

Moeder Natuur

“Wanneer je al deze cijfers naast elkaar legt, dan zie je heel duidelijk dat Nederlandse vrouwen gemiddeld rijker bedeeld zijn door Moeder Natuur,” besluit Peter Burin, woordvoerder van de webwinkel.

De verdeling Belgische en Nederlandse aankopen, op basis waarvan de uitspraken zijn gedaan, was nagenoeg gelijk (55 tegenover 45 procent).