AMSTERDAM - Akoestische golftherapie, een behandeling die gebruikt wordt voor het vergruizen van nierstenen en het bestrijden van pijn, kent een erg positief bijeffect. De huid wordt er mooier van en de zogenaamde sinaasappelhuid wordt erdoor aangepakt.

De huidverbeterende mogelijkheid is bij toeval ontdekt, zo meldt de Daily Mail maandag. Tijdens een behandeling tegen pijnlijke gewrichten bij vrouwelijk atleten, merkten dokters een duidelijke uiterlijke verbetering van de huid rondom de dijen.

Kort hierna werd het apparaat, dat officieel de naam D-Actor device utilises acoustic wave therapy draagt, opgenomen door de schoonheidswereld. Madonna behoort inmiddels tot de fans en zou zo'n apparaat (kosten: 50.000 pond) inmiddels in huis gehaald hebben.   

Schokgolven

Bij de behandeling van de huid wordt het apparaat gericht op probleemzones. Perslucht pulseert de opperhuidlaag terwijl de onderliggende huid, waar de cellulitis ontstaat, wordt behandeld met drukgolven.

"De kracht van de akoestische schokgolven verbrijzelen en vernietigen de cellulitis veroorzakende cellen", legt Esther Fieldgrass, eigenaar van de EF Medispa, die de behandeling aanbiedt, uit. "Het proces stimuleert de zenuwen en de bloedtoevoer naar de behandelde gebieden, met als gevolg een stevigere en gladdere huid."

Ideaal

De behandeling is toepasbaar op alle lichaamsdelen die gevoelig zijn voor putjes, zoals de billen, benen, buik en armen. De ideale kandidaat voor het apparaat is een vrouw met al een redelijke spiermassa en moeilijk van haar cellulitis afkomt.

Wetenschappelijke bewijzen, die de behandeling van sinaasappelhuid aantonen, ontbreken echter vooralsnog.