AMSTERDAM - De 36 gelukkige winnaressen van de wedstrijd van luxe-warenhuis Debenhams zijn bekend. Zij winnen een plekje op een print die gebruikt gaat worden voor een tas en sjaal van ontwerper Henry Holland.

De print bestaat uit de gezichten van 36 meisjes. Allemaal deden ze mee aan een wedstrijd met als ultieme hoofdprijs hun eigen gezicht op een kledingstuk en een accessoire.

Het enige wat de deelneemsters van de wedstrijd hiervoor moesten doen, was een foto van zichzelf opsturen. Meer dan 200 mensen deden mee aan de competitie. De gekozen dames zijn persoonlijk door ontwerper Henry Holland uit gezocht.

Collectie

De tas en sjaal zijn een onderdeel van de herfstlijn H! van Holland. "De winnende gezichten, alledaagse en typische meisjes die je op straat tegenkomt, zijn het toonbeeld van de stedelijke en speelse collectie", vertelt de ontwerper aan de Telegraph

Het ontwerp is een collage van paars, zwart en wit van de foto’s. De achtergrond lijkt op een krant, vergezeld met koppen zoals 'het nieuwe mode icoon' en 'straatstijl'.

Holland werkte eerder al met eenzelfde concept, alleen was hij het toen zelf die de print sierde.