AMSTERDAM - Topfotografe Annie Leibovitz is door Brunswick Capital Partners aangeklaagd omdat ze nog 800.000 dollar aan rekeningen heeft openstaan.

Leibovitz zat al diep in de schulden; ze moest verschillende partijen in totaal nog 24 miljoen dollar terugbetalen. Net nu de fotografe haar financiën weer een beetje op de rails leek te hebben is ze echter opnieuw aangeklaagd door het bedrijf Brunswick Capital Partners.

De fotograaf schakelde dit bedrijf in om investeerders te vinden die haar geldproblemen kunnen verlichten. Volgens Brunswick heeft Leibovitz nog 800.000 dollar aan openstaande rekeningen.

Beslaglegging

De Colony Capital heeft Annie Leibovitz geholpen met het aflossen van haar schuld, aldus de Britse Vogue. Hierdoor wist ze te voorkomen dat haar bezittingen en levenswerk in beslag werden genomen.

Een bron dichtbij het bedrijf beweert dat Colony Capital 'van niets weet' en zij Leibovitz alleen een lijst met verschillende opties hebben aangereikt. De bron voegt hieraan toe dat de aanklacht het werk is van iemand die haar wil 'ontsporen', net nu de zaken weer iets beter gaan voor de fotograaf. Leibovitz onthoudt zich vooralsnog van ieder commentaar.

De fotograaf staat bekend om haar veelvuldige werk voor mode-tijdschriften. Ook maakte Leibovitz portretten van sterren als Michelle Obama, John Lennon en een zwangere Demi Moore.