AMSTERDAM - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il is een trendsetter aan het worden. Partijkrant Rodung Sinmun meldt althans dat Kim Jong-Il inmiddels niets meer of minder is dan een mode-icoon.

Kim is altijd te zien in legerstijl met bijpassende jasje en broek in khaki of grijs. Deze herkenbare militaire look heeft van Kim een bijzondere trendsetter gemaakt, zo melden verschillende media donderdag op basis van het artikel in de communistische krant. 

Bovendien zou de stijl van de politiek leider geleid hebben tot een wereldwijde modetrend. "Dit komt omdat de beeltenis van de Grote Generaal, die tijdens zijn werk altijd een beschaafd pak draagt, een diepe indruk achterlaat op de zielen van mensen overal ter wereld", aldus het bericht.

Modegeschiedenis

In het krantenbericht wordt ook een (onbekende) Franse mode-expert geciteerd: "De invloed die Kim Jong-Il wereldwijd op de mode heeft is sterk groeiend en ongekend in de modegeschiedenis", benadrukt hij.

Naast het militaire pak draagt Kim ook we eens een vormloze anorak of bont. Wat Jong-Il zelf vindt van zijn hippe status, is onbekend.   

Foto's.