AMSTERDAM - Na de legging lijkt de modewereld toe aan een volgende stap: de joggingbroek. Hoewel enkelen er nog even aan moeten wennen wordt het toch al genoemd als dé trend voor komend seizoen.

De joggingbroek wordt door het gros van de mensen vooral in de sportschool of thuis op de bank gedragen. Als het aan ontwerpers ligt zal het type kledingstuk binnenkort echter ook vaker op straat te zien zijn.

Twee jaar geleden was ontwerper Alexander Wang nog een zonderling toen hijde joggingbroek nieuw leven inblies, maar steeds meer merken komen over de brug. Onder meer bij Bottega Venetta, Rag and Bone en Michael Kors is de comfortabele broek al op de catwalk gesignaleerd.

Of mensen bereid zijn er duizend dollar voor te betalen, zoals Michael Kors vraagt voor zijn kasjmieren versie, is nog de vraag. Naar verwachting hangen er over een tijdje goedkopere versies in de winkel.

Overigens betekent de stijlvolle status van de sportieve broek niet dat de hele outfit in die sfeer moet zijn: de comfortabele kledingstukken dienen juist met hakken gedragen te worden. Zo dicteren althans de zwaargewichten.

De nieuwe legging

The Wall Street Journal trekt de nieuwe trend vooralsnog in twijfel, maar trendwatchers werpen tegen dat iedereen eerst óók aan de legging moest wennen. Zij voorspellen dan ook dat de joggingbroek over enige tijd daadwerkelijk het straatbeeld zal domineren.