Borat-badpak bereikt catwalk

AMSTERDAM – Het gewaagde cut-away badpak voor mannen, onder het grote publiek doorgaans bekend van filmfiguur Borat, viel bij ontwerper Slava Haitsev duidelijk in de smaak. De Rus toonde zaterdag een hele collectie van het opmerkelijke zwemgoed voor heren.

Ze mogen aandoen als exotische pakjes voor flamboyante worstelaars, het is toch echt de bedoeling dat de designs opgepikt worden als nieuwe modetrend. The Telegraph meldt maandag althans dat de bedoelingen van Haitsev uiterst serieus zijn.

Wie zich aan de pakjes waagt, moet volgens de krant wel over een gezonde dosis zelfvertrouwen beschikken: ze zijn strak, bloot en van glimmende stofjes, en daarmee nagenoeg het antoniem van de zo veelgeziene wijde zwemshort.

Riempjes

De zwemmode van Haitsev, die rijkelijk aangekleed is met gespen en riempjes, viel niet bij iedereen onmiddellijk in de smaak. Eén van de aanwezigen liet na afloop weten dat de ontwerpen 'zeker op een paar verbaasde blikken konden rekenen'.

"Er is al een enorm zelfverzekerde man nodig om zelfs maar te overwegen om zo’n bloot badpak te dragen", aldus de toeschouwer. "De 'mankini' van Borat was één ding, deze ontwerpen leggen de standaard voor shockerende badmode weer hoger."

Fashion Week

Haitsev toonde zijn collectie in het kader van de Russische modeweek. De Russian Fashion Week duurt nog tot 6 april.

De collectie:   

Tip de redactie