AMSTERDAM - Het ziet eruit als een middeleeuws martelapparaat, maar toch is de Dermaroller een schoonheidshit. De roller bestaat uit naalden tussen de 0,5 en 1,5 mm breed die de bovenste huidlaag tot bloedens toe penetreren. 

 Voorstanders van het product beweren dat de wondjes nieuwe aanmaak van collageen en elastine bevorderen, waardoor de huid verjongt, de hydratatie verbetert en zodoende lijntjes en littekens verminderen, aldus de Daily Mail dinsdag.

De roller zou hetzelfde effect hebben als een gezichtspeeling of laserbehandeling, maar beschadigt de opperhuid ondanks de verwondingen minder.

Gaatjes

Een behandeling neemt slechts twintig minuten in beslag, maar is niet pijnloos. Nadat de huid is verdoofd met een lokale verdovingscrème, rolt men de roller zestien keer over het te behandelen gebied, om zo per vierkante cm 250 gaatjes te maken.

De maker van het product heeft de techniek aangepast zodat de roller nu ook voor het lichaam gebruikt kan worden. De lichaamsroller heeft langere naalden, van minstens drie millimeter. Vooral mensen die veel gewicht hebben verloren of vrouwen na hun zwangerschap kunnen baat hebben bij de behandeling. Een behandeling zou striae en een slappe huid tegen gaan

Intens

Niet iedereen is een aanhanger van het product. Cosmetisch dermatoloog Dr. Mervyn Patterson zegt dat de pijn door het effectief prikken van de huid zeer intens is en dat de resultaten niet gegarandeerd zijn. "Er zijn geen studies ter ondersteuning van deze behandeling", aldus Patterson.