AMSTERDAM - Ontwerper Osman Yousefzada vindt het niet erg dat Victoria Beckham een jurk uit zijn collectie heeft gekopieerd om te gebruiken voor haar eigen kledinglijn.

Afgelopen februari showde Victoria Beckham een jurk die verdacht veel overeenkomsten vertoont met een jurk uit de herfst/winter ’09-collectie van Osman Yousefzada. Naar verluidt schafte Beckham de jurk aan om hem vervolgens ongedragen te retourneren.

Yousefzada laat aan de Britse Grazia weten dat hij het kopieerwerk van Beckham haar niet kwalijk neemt. Integendeel. “Het is vleiend dat ze mijn jurk heeft aangepast en geïnspireerd raakte om net zoiets te creëren. Het betekent dat ze de snit en pasvorm van de jurk mooi vindt.”

Om daar nog aan toe te voegen: “Ik kleed graag sterke, zelfverzekerde vrouwen dus het is geweldig dat deze jurk haar inspireerde.”

Draperen

De Londense Yousefzada staat bekend om zijn talent voor draperen. “De toga, de sari, de chadur: alles draait om jezelf inwikkelen”, verkondigt hij in hetzelfde interview.

Onder zijn schare fans bevinden zich onder meer Sarah Brown, vrouw van premier Gordon Brown, actrice Thandie Newton en popartieste Little Boots.